Restoran „Madera“, Beograd, Srbija

Bulevar kralja Aleksandra 43, 11000 Beograd
Srbija


+381 11 323 13 32
+381 11 324 71 48


maderabg@eunet.rs

www.maderarestoran.com

x

  Ime

  E-mail

  Poruka

  2ARestoran „Madera“ nalazi se u gradskoj zoni koja ima dugu prošlost. Deo današnjeg Bulevara kralja Aleksandra od Takovske do Beogradske ulice bio je poznat pod imenom Fišegdžiska čaršija, jer je po naredbi kneza Miloša Obrenobića taj prostor određen za prodaju baruta i fišeka.

  Na mestu gde se danas nalazi restoran „Madera“ najpre je otvorena kafana „Smederevo“ koja je bila okupljalište kočijaša i amala. Potom je, u duhu moderne, podignuta višespratna zgrada čije je prizemlje 1937. godine krasila kafana-restoran „Madera“.

  Postoji priča da je restoran dobio ime tako što je neko od gostiju doneo odlično vino sa portugalskog ostrva Madeira. Ovaj restoran okupljao je gradske boeme, čuvene umetnike i novinare koji su popularno nazivali „maderašima“. Među njima su Dr Aca Obradović,  Predrag Milojević,  Ljuba Tadić,  Miroslav Radojčić,  Den Tana, Miljan Miljanić,  Slava 4Đukić, Ljubiša Vukadinović,  Dragoslav Šekularac i drugi.

  Današnji moderni izgled restorana „Madera“ je dobila u maju 2003. godine.

  Veliki izbor hladnih predjela, supa i čorba, toplih predjela, jela po porudžbini, jela od ribe, specijaliteta kuće, sireva, jela sa roštilja, salata i poslastica kao i domaćih i stranih pića…

  Iz vinske karte izdvajamo bela i crvena vina iz Srbije i Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Australije, Amerike, Francuske, Španije, Portugala, Čilea, Argentine i Italije…

  Dođite i proverite zašto je duh Beograda još uvek kod nas!

  no images were found