Manastir Tumane – Manasti Nimnik – jednodnevni izlet

Golubac
Srbija

Vlasnik: TA Grand tours

Kapacitet: 80


063 45 32c87

065 377 19 10


officeturizaminfo@gmail.com

x

  Ime

  E-mail

  Poruka


  Manastir Tumane – Manasti Nimnik – jednodnevni izlet

   

  Manastir Tumane – Manastir Nimnik

  Termin realizacije:  na upit

  Program putovanja

  Polazak autobusom u 05:00 časova sa nove autobuske stanice, Sentandrejsku put 9. Vožnja (u trajanju od 3h) do manastira Tumane jednog od najlepših manastira u istočnoj Srbiji osnovan u 14. veku kao zadužbina srpskog heroja Miloša Obilića sa bogatom istorijom i ambijentom. Za ime manastira vezano je nekoliko predanja za Miloša Obilića, proslavljenog kosovskog junaka. Miloš je rođen u obližnjem selu Kobilje. 

  Prilikom odlaska u lov nehotice je ranio isposnika Zosima Sinajita koji je prebivao u obližnjoj pećini. Kada ga je poneo vidaru na lečenje pustinjak mu reče Tu mani tj. nema leka – pusti da tu umrem. Da okaje greh Miloš podiže zadužbinu- manastir u koji položi Zosimove mošti. Dok je zidao manastir stiže knežev poziv da dođe u boj: “Tu mani, pa dođi na Kosovo”. Od dvostrukog tu mani manastir dobija ime Tuman.

  Nakon obilaska manstira nastavak putovanja i obilazak manastira Nimnik. Nimnik je manastir iz vremena Kosovskog boja. Prema legendi, manastir je dobio ime po rečima Vlahinje, devojčice koja je na pitanje Turaka, gde je manastir i ima li hajduka, odgovarala samo sa “nušću nimik“, što bi u prevodu značilo “ne znam ništa“. Osmanlije su je tu posekle. Kada su je ožalošćeni roditelji našli, oko njene glave plamtao je plavičasti oreol. Sahranili su je u porti manastira, a na njenom grobu podigli malu kapelu koja se danas naziva “svetinja“ i u narodu se veruje da ima lekovita svojstva.

  Napomena


  CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

  • prevoz autobusom turističke klase (klima, audio/video oprema)
  • licencirani pratilac / vodič
  • organizacioni troškovi

  CENA ARANŽMANA  NE OBUHVATA :

  • individualni troškovi

  NAČIN PLAĆANJA:

  *prilikom prijave

  ZAŠTITA PODATAKA

  Zaštita ličnih podataka je u skladu sa članom 16 OUP.

  AUTOBUSKI PREVOZ

  Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), posebne potrebe putnika, kao i vreme uplate aranžmana. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli.

  Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme polaska.

  Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju…)

  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  Prema zakonu o turizmu, član 79, za jednodnevne izleti (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Grand tours, OTP licenca 134/2021 , kategorija A,  usaglašeni sa Yuta standardima. Min. Broj putnika za realizaciju  je  45 . U slučaju manjeg broja putnika agencija zadržavo pravo otkaza aranžmana,najaksnije 1 dan pred polazak.

  Cenovnik  Tumane   (jednodnevni izleti) br. 39/2023, 18.09.2023

   

  no images were found