Temišvar – jednodnevni izlet

Srbija - Rumunija

Vlasnik: TA Grand tours

Kapacitet: 80


063 45 32 87

065 377 19 10


officeturizaminfo@gmail.com

x

  Ime

  E-mail

  Poruka


  Temišvar – jednodnevni izlet


  Cene i termini

  CENA ARANŽMANA IZNOSI:  2.350 din.

  Termini putovanja:  28.10.2023.


  TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije.

   

  Temišvar je i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju.

  U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

  Program putovanja

  • Polazak u 07:00 sati iz Novog Sada. Vožnja sa kracim usputnim pauzama i zadržavanjem na granicnim prelazima radi obavljanja carinskih formalnosti.
  • Dolazak u Temišvar (Timişoara).
   Razgledanje grada: odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine).
  • Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada.
  • Trg slobode (Piaţa Libertăţii), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja
  • Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine;
  • Slobodno vreme za individualnu šetnju, poseta trznom centru Lulius mall i u kasnim popodnevnim satima polazak za Novi Sad. Dolazak u večernjim časovima.

   Aranžman obuhvata:

   • prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji po pragramu putovanja
   • pratilac grupe
   • organizacioni i drugi troškovi agenci

    Aranžman ne obuhvata:

   • Grupno osiguranje 1 euro po osobi na dan,
   • individualne troškove.Način plaćanja: dinarski, VISA, MASTER, DINA,  MASTER CARD*

    Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.* U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.                                                                                                                                                                                                                       

    Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
    “GRAND TOURS” i YUTA–e PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, JEDNODNEVNI IZLETI (PUTOVANJA KRACA OD 24 H), NIJE OBEZBEDJENA ZASTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA, Broj programa 37/2023-18.09.2023

    

  no images were found