Tarom krenuli splavovi

05.05.2014.

TUR-TARAUprkos hladnom vremenu, zvanično je označen početak letnje turističke sezone na severu Crne Gore. Suzom Evrope, Tarom, na mojkovačkoj teritoriji krenuli su prvi splavovi. Prvi rafting protekao je u najboljem redu, a kako kažu organizatori iz Turističke organizacije Mojkovac, za rafting na ovom području nisu potrebne neke posebne pripreme i veliko iskustvo.

  • Deonica je potpuno bezbedna, bez obzira na povećan vodostaj Tare. Može se preći za sat i po, tako da na Tari mogu da splavare i oni koji su u prolazu – kažu organizatori, koji su 1. maja ugostili i dvadesetak raftera iz Beograda. Oni su splavarili od kampa “Rakočević”, do Kamenog mosta.

Učesnici raftinga kod Kamenog mosta probali su čuveni pasulj Mića Sošića, koji je postao deo zvaničnog otvaranja mojkovačkog dela Tare.rafting-tarom-20131-332x205

Zvaničan početak sezone tradicionalno je oglašen i u Nacionalnom parku Biogradska gora ribolovom koji je bio otvoren za sve goste.

  • Nadamo se da će turisti, kao i prošle godine, otići zadovoljni iz svih nacionalnih parkova u Crnoj Gori – kazao je direktor JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” Zoran Mrdak.
  • Prošle godine smo imali oko 200.000 posetilaca, što je bilo povećanje od oko 20 odsto, a ove godine očekujemo da će parkove posetiti oko 300.000 turista – kazao je Mrdak.

On je najavio i realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, odnosno nastavak asfaltiranja “durmitorskog prstena”, koji predstavlja najlepši panoramski put u Crnoj Gori, u dužini od pet kilometara. Planirana je i izgradnja restorana “Crno jezero” u NP Durmitor. Biće izgrađen i hotel, koji je pre više desetina godina izgoreo u požaru, na obali Biogradskog jezera, kazao je Mrdak.

Izvor: Večernje novosti

http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90.html:490031-Tarom-krenuli-splavovi